Относно

Националната онлайн лига по PES 2019 представлява проект, изцяло създаден и финансиран от българското Pro Evolution Soccer общество. Целта е да се създаде допълнителен стимул за състезателна игра у българските PES играчи.

Сезон 2019 ще стартира през март и ще се проведе във формат Шампионска лига. Участниците ще бъдат разпределени в групи, а победителите в групите ще продължат към фазата на директни елиминации. Всички срещи освен малкия и големия финал ще се играят с домакинство и гостуване.

Участието в Националната онлайн лига по PES 2019 е отворено за всички желаещи. Официалната платформа за игра в турнира е PlayStation 4. Повече информация за начина на провеждане, правила и записване, може да намерите в съответните раздели на сайта.

Първият сезон на лигата се провежда през 2018-та година и е в експериментален формат – Първенство и Купа. Участие в него взимат 16 от най-добрите PES играчи в страната, редовни участници в турнирите и събитията, включващи Pro Evolution Soccer. Играе се на PS4.

Идеята за организирани онлайн мачове е на Радослав Христов – един от най-успешните PES играчи в България. След като създава основната концепция, Радослав се свързва с Емил Beast Димитров – водеща организаторска фигура в българския състезателен гейминг. Към тях по-късно се присъединяват още играчи и е-спорт дейци, за да сформират сплотен и отдаден на лигата екип.

Основен партньор на Националната онлайн лига вече втори сезон е сайтът за алтернативни спортове в България – DrugiteSportove.com.